Късни сортове ягоди и тяхното предимство

Късни сортове ягоди и тяхното предимство

Нека ви запознаем с предимствата на късните сортове ягоди, предлагани от Razsadi.Com

Отглеждането на разсад ягоди, които са късни сортове има следните предимства:

1. Много добре се допълва сортовата структура на ягодовото поле с различна ранозрелост.

2. Оптимизиране на разходите за труда по прибиране на реколтата.

3. Минимизиране на риска от неблагоприятни климатични условия в началото на вегетацията

4. По-добра изкупна цена на продукцията след края на сезона на ягодата.

Представяме нашето предложение за класически късни сортове:

Арджентера

Много късно узряващ сорт, подходящ за континентален климат. Растението е енергично, с плътен хабитус и много продуктивно, с много добра поносимост към патогени на кореновата система и брашнеста мана; малко податлив на антракноза и бактериоза. Плодовете са с красива конична форма, съвършено правилни, със средно големи размери, доста еднородни, ярко оранжево-червен цвят и постоянни дори в периода след прибиране на реколтата. Плодовото съдържание е с добра консистенция, средна устойчивост на повърхността, среден вкус. Отличава се с добрата си приспособимост към открити полски култури в неопушени и / или органични почви.

Кристина

Късно зреещ сорт, подходящ за континентален климат. Растението е с добра жизненост с добра поносимост към патогени . Плода е с отличен размер, къса конична форма, оранжево-червен цвят с добри качествени характеристики. Сорт с висока адаптивност към различни почвени типове и за открити полета.

BL42 Федерика

Нов сорт от италиански произход, късно узряващ, подходящ за континентален климат. Растението е със средна сила и много добра производителност. Плодовете са с конична форма, редовен, червен на цвят, много светъл, с висока плътност, вкус и размер. Поради своите характеристики се адаптира добре към отглеждане на открито, където показва добра устойчивост на дъжд и почвени патогени. Подходящ за биологично отглеждане.

Защо да изберем Razsadi.Com
Споделено от партньори на Razsadi.Com